Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poslankyňa Blahová podala trestné oznámenie na ombudsmanku Tomanovú
Zdielať na

Poslankyňa Blahová podala trestné oznámenie na ombudsmanku Tomanovú

BRATISLAVA / Poslankyňa strany SaS Natália Blahová zvolala tlačovú besedu na tému "Tomanovej čas vypršal. Bude čeliť niekoľkým trestným oznámeniam." Čas tlačovky je ohlásený na 11:00.

Komisárka pre deti Viera Tomanová opäť prerazila dno, uviedla na dnešnom brífingu pred budovou Generálnej prokuratúry SR poslankyňa Národnej rady SR za SaS Natália Blahová. Dodala, že 12. januára zverejnila Tomanová tlačovú správu plnú klamlivých informácií, ktorou si chcela "vybavovať svoje politické účty" s ňou, ako so svojou najhlasnejšou oponentkou a kritičkou. "Zneužila však na to rodinu v kríze a najmä ich maloleté dieťa, ktoré identifikovala, čím sa stalo predmetom verejného záujmu, a závažným spôsobom tak poškodila jeho práva," povedala Blahová a uviedla, že dnes už nehovoríme len o morálnom a etickom zlyhaní komisárky pre deti.

"Dnes hovoríme o podozreniach zo spáchania trestných činov. Preto podávam trestné oznámenie týkajúce sa podozrení zo spáchania trestných činov zneužívanie právomoci verejného činiteľa, marenia úlohy verejným činiteľom, krivé obvinenie, ohováranie a neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi. Som presvedčená o tom, že komisárka pre deti Viera Tomanová zo svojho postu nie že nepomáha deťom a rodinám v kríze, ale naopak, škodí im," vyhlásila a podotkla, že Tomanová už dávno nemala byť komisárkou pre deti. S trestným oznámením Blahová čakala, lebo neustále pribúdali dôkazy, ktoré boli potrebné k tomu, aby trestné oznámenie bolo vypracované dôsledne.

Na krok poslankyne Blahovej reagoval hovorca Úradu detskej komisárky, Paľo Kováč. "Pani komisárka Viera Tomanová berie všetky tieto kroky poslankyne Bláhovej s úsmevom a berie to ako súčasť politického cirkusu."

Boj o dieťa 

​Poslankyňa Blahová 16. januára vyzvala Tomanovú, aby odstúpila z funkcie pre jej vyhlásenia v súvislosti s kauzou týkajúcou sa boja o dieťa medzi slovenským otcom a ekvádorskou matkou. Tomanová podľa Blahovej poskytla médiám nepravdivé informácie o jej úlohe v tejto kauze, v ktorej sa angažuje ako sociálna poradkyňa matky. "Toto amorálne a neodborné vstupovanie do citlivých prípadov ju absolútne diskvalifikuje z pozície komisára pre deti. Obeťami jej hlúpych politických výčinov sú deti,“ vyhlásila vtedy pred novinármi Blahová.

Toto konkrétne dieťa podľa Blahovej komisárka Tomanová identifikovala pred jej spolužiakmi a pred celou dedinou, čím ho veľmi poškodila. O kauze médiá informovala v tlačovej správe Tomanová. "Zviditeľnila ma komisárka Tomanová, jej politická ješitnosť a neschopnosť,“ vyhlásila Blahová.

Súvisiace články