Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAŽIVO: Tlačová beseda Roberta Fica
Zdielať na

NAŽIVO: Tlačová beseda Roberta Fica

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Pozrite si NAŽIVO tlačovú besedu predsedu strany SMER – sociálna demokracia Roberta Fica, ktorá je naplánovaná na 13:30. Témou má byť: SMER – sociálna demokracia prijíma hodenú rukavicu.

"Musíme sa vrátiť k téme, o ktorej som hovoril včera. Nemám pred vami žiaden rešpekt, vôbec sa vás nebojím. Dve skutočnosti - očakávali sme od médii, že aspoň o dôležitých veciach budú informovať korektne. Opäť ste nás nesklamali a len ste potvrdili, že vo vašom záujme nie je hľadanie pravdy. Vy máte tú vlastnú a inú neberiete, " začal tlačovú konferenciu Robert Fico. 

"V uplynulých dňoch zanikla jedna z kľúčových informácií. Vyšetrovací tím má ukončiť spoluprácu s talianskou stranou. Talianska stopa bola prvá, o ktorej médiá písali v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Keďže vyšetrovací tím ukončuje spoluprácu a táto stopa sa neukázala ako správna, nikto sa ľuďom zo Smeru neospravedlnil," pokračuje Fico. 

Zopakoval, že predložil jasný dôkaz, že telefonát medzi ním a Vadalom nebol. V roku 2012 Taliansko z odpovede, ktorú dostal, všetky zložky, nevykonávalo žiaden odposluch. "Ja som ho nepoznal, netušil som, že niekto taký existuje," dodal Fico.

"Opäť sme čakali ospravedlnenie - čo sa namiesto toho deje. Médiá nepovažujú odpoveď prokuratúry za nedostatočnú. Spochybňujete prokurátora, ktorý v tomto prípade odviedol kus dobrej roboty. Pani Holcová, ktorá túto hru rozohrala, vyjadrila, že nahrávka existuje, ale v inom spise. Ak niečo máte, tak to zverejnite. Urobil som vašu prácu, čo ešte viac mám urobiť. Nevymýšľajte si hovadiny. Ja vás opľujem, dávajte si sliny dole a dávajte mi dôkazy, že si ich stierate sami," uviedol expremiér. 

Dodal, že strane došla trpezlivosť a využije všetky legálne prostriedky na boj s médiami.

Súvisiace články